Michel Vink – Projectleider werktuigbouwkunde

Op pad met Michel, onze bevlogen projectleider werktuigbouwkunde Zijn enthousiasme voor het vak straalt er vanaf en hij vertelt vol trots over zijn werk bij den Doorn Totaalinstallateurs. Benieuwd naar zijn verhaal lees dan snel verder!

Vandaag gaan we op pad met Michel, onze projectleider werktuigbouwkunde. We gaan een paar projecten bezoeken. Nog ff een bakkie op de zaak en daarna zijn we vertrokken! Vanuit ons prachtige hoofdkantoor in Giessen rijden we eerst richting Waalwijk. Onderweg kletsen we wat. Michel heeft er zin in, want projecten bezoeken vindt hij een van de leukste dingen. “Als projectleider werktuigbouwkunde werk ik het grootste deel van mijn tijd op de zaak, maar ik vind het belangrijk om ook regelmatig op het project aanwezig te zijn. Het contact met alle monteurs geeft mij veel energie en het schakelt fijn. Ik voel mij ook altijd thuis op de bouw, want jarenlang heb ik hier ook rondgelopen.”

Michel werkt inmiddels al ruim 7 jaar bij den Doorn Totaalinstallateurs, maar op 16-jarige leeftijd is hij begonnen in de installatietechniek als monteur. Hij heeft voor den Doorn altijd als zzp’er gewerkt, dus het was wel even schakelen toen hij deze baan aangeboden kreeg. “Ik zag deze baan als een mooie kans om mijzelf te ontwikkelen in dit vak. Als ik het niets vond kon ik altijd weer terug naar zzp’er, maar zoals je ziet ben ik nooit meer bij den Doorn weggegaan. Het werken bij den Doorn bevalt mij heel goed, het is echt mijn stekkie geworden. Het team voelt als familie, we kennen elkaar allemaal en het voelt heel vertrouwd. We zijn een gezellige club van enthousiaste (vak)mensen en iedere dag zetten we samen het beste beentje voor.”

Inmiddels aangekomen in Waalwijk! Hier is den Doorn bezig met alle W-installaties. Michel vertelt enthousiast wat ze allemaal hebben gedaan en waarmee ze bezig zijn, bijvoorbeeld de verwarmingsinstallaties. “Deze hal heeft een mooi verwarmingssysteem. De warme lucht wordt vanaf boven de ruimte ingeblazen, vervolgens wordt deze warme lucht door een aantal strategisch geplaatste ventilatoren naar beneden verplaatst. De plaatsing van dit systeem wordt op de zaak eerst helemaal berekend en nu hangt het hier! Het mooie aan mijn werk is dat ik alles van A tot Z meekrijg.” We maken nog een praatje met de monteurs, een gezellige vlotte babbel zoals Michel dat kan, maar natuurlijk ook werk gerelateerd. Even tussendoor een telefoontje en er wordt snel nog wat geregeld. Zo, we gaan weer door!

In de auto, op naar Roosendaal. Michel vertelt over het project waar we heen gaan. “Het project in Roosendaal is ook een distributie hal alleen dan wat groter. Ik vind DC’s altijd wel leuke projecten, het werk is gevarieerder en de lijntjes zijn korter in tegenstelling tot bijvoorbeeld grote woningbouwprojecten. Je hebt hier meer in te brengen en die waardering vind ik echt wel tof.” Toch zijn een paar van de projecten waar hij het meest trots op is: een school en zorgwoningen. “De school waar ik projectleider was is de school van mijn kinderen, dat maakte mijn werk wel extra bijzonder.” Het gevoel bij dit project was ook dan ook anders dan normaal, omdat ik hiermee een bijzondere relatie had. Wat betreft de zorgwoningen, dit project had heel veel uitdagingen. Dit brengt natuurlijk spannende momenten met zich mee, maar des te groter het trotse gevoel als het dan toch allemaal is gelukt!”

“De school waar ik projectleider was is de school van mijn kinderen, dat maakte mijn werk wel extra bijzonder.”

In Roosendaal doen we een rondje en bekijken we de installaties. Alle W-installaties zijn hier inmiddels al geïnstalleerd en het ziet er tiptop uit. Michel laat geen stiltes vallen en vertelt van alles over het ventilatiesysteem, het verwarmingssysteem, de toiletgroepen en nog heel veel andere technische snufjes. Dat Michel vol enthousiasme het vak van werktuigbouwkundige kan overbrengen staat vast. “Ik zou iedereen die nieuwsgierig is naar den Doorn Totaalinstallateurs graag willen uitnodigen om eens langs te komen voor een kopje koffie of iets anders natuurlijk! Voel je helemaal vrij om even binnen te komen lopen, je kan altijd naar mij vragen voor een babbeltje. Wij hebben namelijk een vacature openstaan voor projectleider werktuigbouwkunde, misschien is het wel iets voor jou!”


Terug