Historie

Van lokale dorpsloodgieter tot vooruitstrevende totaalinstallateur van formaat

In1973 startte den Doorn in het Noord-Brabantse Nieuwendijk als plaatselijk dorpsloodgietersbedrijf. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een grote, professionele speler in de installatietechniek.

Op 1 november 1973 startten Gerrit Struik en Cees Branderhorst samen een eigen bedrijf. De naam den Doorn is een naam die in de regio vaker voorkomt. Het komt van de achterliggende polder met dezelfde naam, maar ook het zwembad destijds. Gerrit Struik: “Over de naam hoefden we niet lang na te denken, mijn vader had een smederij en mocht de brugleuning maken voor één van de bruggetjes die toen bij Nieuwendijk werden gebouwd. Dat bruggedeelte heette den Doorn.”

Het bedrijf groeide, vanaf 1974 kwamen er steeds meer mensen bij binnen het familiebedrijf. In eerste instantie bedienden we met name de lokale particuliere markt in eigen dorp. Van lood-en zinkwerk, waterleidingen, gasleidingen, tot het aanleggen van centrale verwarmingen. Ook steeds meer zakelijke klanten wisten het bedrijf te vinden. Den Doorn breidde de werkzaamheden uit en groeide in de jaren ’90 uit tot complete W-installateur met als specialisme loodgieterswerk in seriematige woningbouw.

Overname en dagelijkse leiding door Tjerk van Opzeeland

2009 was een belangrijk jaar voor Den Doorn. De overname door nieuwe directeur-eigenaar Tjerk van Opzeeland bood nieuwe kansen. Op het moment dat Tjerk het bedrijf overneemt was den Doorn voornamelijk gespecialiseerd in W-installaties. Door de meerwaarde van het aanbieden van een totaalpakket aan gebouwgebonden installaties kwamen hier al snel E-installaties bij na overname van een elektrotechnisch installateur. Vanaf dat moment waren we in staat om een compleet pakket gebouwgebonden installaties te verzorgen voor onze klanten en opdrachtgevers. En daarmee was het aanbod totaalinstallatie vanaf 2010 een feit.

Investering in specialismen. Met onze deelnemingen alle kennis onder één dak

Na de recessie van 2009-2014 kwamen er steeds meer klanten en opdrachtgevers bij. De markt veranderde snel en duurzaamheid werd toen al steeds belangrijker in de technische branche. Voor zoveel verschillende kennis zijn ook specialisten nodig. Den Doorn is vanaf 2015 gestart met het participeren in gespecialiseerde bedrijven. Tot op heden hebben we deze specialismen steeds verder uitgebouwd. Van koeltechniek, zonnepanelen tot gebouwbeheerssystemen, meet- en regeltechniek, beveiligingssystemen en engineering.

Aandacht voor beheer en onderhoud

Door het groeiende klantenbestand ontstaat er een uitdaging voor het succes. Na realisatie van grote (complexe) projecten wilde we ook graag na oplevering onze service en ondersteuning blijven bieden. Uiteindelijk wordt op lange termijn het succes mede bepaald door langdurige klantrelaties. Zo kwamen we in contact met Meijs Installatietechniek, gespecialiseerd in service en onderhoud en kortlopende projecten, een ideale aanvulling voor den Doorn. Wat resulteerde in 2017 tot een overname.

Echt samen als één organisatie

Voor een langere periode waren den Doorn en Meijs twee verschillende werkmaatschappijen, parallel werkend aan elkaar. Projecten vielen onder Installatiebedrijf den Doorn en het service, onderhoud en beheer samen met de kortlopende projecten onder Meijs Installatietechniek. Twee ondernemingen met ieder een eigen vestiging. In mei 2021 begon de bouw van het nieuwe bedrijfspand in Giessen waar den Doorn en Meijs een jaar echt samengaan. De verhuizing naar Giessen in maart 2022 is het moment waarop alles onder één dak wordt ondergebracht, met één en dezelfde naam en uitstraling: den Doorn Totaalinstallateurs.