Zorgcomplex Kornhuys in Dussen

Ons zusterbedrijf Meijs Installatietechniek heeft in Dussen de opdracht gekregen voor het verzorgen van de elektrotechnische en werktuigkundige installaties. Den Doorn realiseert dit project. De restauratie en verbouwing van de monumentale boerderij loopt al langere tijd. De komende maanden zijn de activiteiten gericht op het afronden van de restauratie en verbouwing van de oude boerderij, en op de nieuwbouw waarin onder andere 9 zorgappartementen zullen worden gerealiseerd. Duurzame toepassingen op het gebied van energiebesparing en hernieuwbare energie spelen daarbij een belangrijke rol.

Het Kornhuys is een kleinschalige 24-uurs woonzorgvoorziening voor de doelgroep van kinderen en jongvolwassen met een complexe lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het streven is de woonzorgboerderij voor haar bewoners, ouders, verwanten, bezoekers, begeleiders en vrijwilligers een huis te laten zijn waar men zich thuis, veilig, vertrouwd en welkom voelt. Het is tegen deze achtergrond dat de boerderij sinds 2015 de naam ‘KORNHUYS’ draagt.

Gastouderpaar
Het oorspronkelijke woongedeelte, aan de voorzijde van de boerderij, wordt de woning van het gastouderpaar. Zij wonen en werken op de woonzorgvoorziening en vormen in feite samen met de bewoners een groot ‘gezin’ en vervullen een coördinerende rol. Gezamenlijk met zorgmedewerkers verlenen zij permanent toezicht en 24-uurs zorg, zijn ze actief betrokken bij de dagbestedingsactiviteiten en begeleiden ze de logés. Doordat het gastouderpaar er zelf ook woont, bieden ze de bewoners, ouders en bezoekers een vertrouwd gezicht dat direct aanspreekbaar is.

Gemeenschappelijke vertrekken
Het schuurgedeelte aan de achterzijde van de boerderij wordt ingericht als gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners. Tevens kan deze ruimte gebruikt worden voor het genieten van dagbesteding of dagopvang. De 2 logeervertrekken zijn gelegen op de verdieping in het schuurgedeelte van de boerderij. Deze logeervertrekken zijn bestemd voor cliënten die een weekendje of enkele dagen wensen te komen logeren om een nachtje of een paar dagen op deze prachtige plek te vertoeven.

Woonappartementen
De negen zelfstandige woonzorgunits zijn direct gelegen achter de boerderij en bestaan uit een 1-laagse bebouwing van zorgwoningen. Alle woonappartementen zijn gelijkvloers waardoor er een sterke relatie ontstaat met de groene omgeving van de boerderij. Voor het welzijn van de bewoners is er tevens de beschikking over een snoezelruimte en snoezelbadkamer.


Locatie: Dussen
Opdrachtgever: Meijs Installatietechniek B.V.