Uitbreiding E. van Wijk in Giessen

In Giessen heeft Bouwonderneming Stout B.V. de uitbreiding van de bedrijfshuisvesting van E. van Wijk Logistics gerealiseerd. Van Wijk Logistics is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in internationaal transport. Met een groot en divers wagenpark hebben zij een passend antwoord op vrijwel elke vervoersvraag. Hun belangrijkste exportlanden bevinden zich in West-Europa, maar door de uitbreiding van hun activiteiten naar Oost-Europa beschikt E. van Wijk Logistics ook daar over een steeds fijnmaziger netwerk.

Bouwonderneming Stout werd door E. van Wijk Logistics gevraagd om deel te nemen aan een onderhandse meervoudige aanbesteding en kreeg het werk gegund voor de uitbreiding van de transport-opslaghal met 3.220 m2. Ook de uitbreiding van de ruimte voor hoogwaardig gekoelde GDP (good distribution practice) medicijnopslag met 750 m2 behoorde tot de opdracht. In deze gekoelde ruimte worden medicijnen opgeslagen voordat deze op gekoeld transport gaan. De GDP-ruimte voldoet aan de meest strenge eisen en regelgeving.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden besloot de opdrachtgever de GDP ruimte nog met een extra 1.000 m2 uit te breiden, zodat deze straks een totale capaciteit heeft van 1.745 m2. Tijdens de werkzaamheden gaan de activiteiten van het transportbedrijf gewoon door. Daarom worden de bouwactiviteiten gefaseerd uitgevoerd. De 1e fase – de opslaghal – wordt medio 2017 opgeleverd. De tweede fase – de GDP-ruimte – wordt 1 december 2017 aan de opdrachtgever overgeleverd.

Den Doorn heeft zowel de werktuigbouwkundige als de elektrotechnische installaties verzorgd.


Locatie: Giessen
Opdrachtgever: Bouwonderneming Stout B.V.