den Doorn brengt techniek naar basisschool Heilig Hart in Dongen

Hoe leuk is het om als installateur gevraagd te worden om voor een basisschool activiteiten te bedenken rondom het thema bouwen? We werden uitgenodigd door Kelly Siemons, docent op basisschool het Heilig Hart in Dongen om mee te denken over leuke activiteiten rondom de themaweek. Onze collega’s Lonneke, Rick en Matté gingen hiermee aan de slag. Ons enthousiasme overdragen aan jonge leerlingen, wij doen het gewoon! (eenvoud, passie én aandacht zijn niet voor niks onderdeel van onze kernwaardes.)

Zo kregen leerlingen de opdracht een speeltuin te bouwen met materialen uit de techniek vanuit ons magazijn. Alle leerlingen en leerkrachten gingen ijverig aan de slag met prachtige creaties als waterspeelwanden, knikkerbanen, kettingreacties, ballenbanen en in de zandbak was er de mogelijkheid om riolering aan te leggen. Genoeg speelplezier voor de rest van de week!

Terwijl Rick en Theo (conciërge van de school) de leerlingen begeleidden in de bouw, bezochten Matté en Lonneke de groepen 3 t/m 8 waarbij Matté alle ins en outs vertelde over zijn functie bij den Doorn en over werken in de installatietechniek. De leerlingen uit groep 8 speelden het spel “Alles is Techniek”, een spel over alle disciplines binnen techniek. Dit om ze te informeren over wat er allemaal mogelijk is binnen techniek en daarnaast ook om ze te enthousiasmeren een technisch profiel te kiezen op de middelbare school (en wie weet toekomstige opleiding).

Het enthousiasme hebben wij zeker kunnen overbrengen en ervaren. Wat een top dag hebben wij met z’n allen mogen beleven! Samen met alle zeer betrokken leerkrachten hebben we laten zien dat ieder kind techniek in zich heeft. En nu hopen dat deze jeugd enthousiast genoeg is en blijft om dit door te ontwikkelen…