Machiel van der Stelt

Machiel in een notendop: Leeftijd 31 | Woont samen met partner in Almkerk | Sport: Voetbal, hardlopen en wielrennen | Favoriete sportclub: PSV, heeft een seizoenkaart met zijn vader | Heeft een passie voor BBQ’en reist het liefst samen met zijn vriendin de hele wereld over. | Sinds 2017 in dienst bij Den Doorn

Loopbaan en ontwikkeling
Na de middelbare school start Machiel met de opleiding installatie monteur MBO op het Gilde in Gorinchem. Met zijn diploma op zak stroomt hij door op niveau 4 als werkvoorbereider op het Summa Collega in Eindhoven. Tijdens het volgen van zijn opleiding gaat hij meteen aan de slag bij een klein installatiebedrijf als allround installatiemonteur, hier leerde hij de eerste kneepjes van het vak. Machiel: “Na een aantal jaren zat ik niet helemaal meer op mijn plek waardoor ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Via een collega die al werkzaam was bij Den Doorn ben ik  uiteindelijk bij den Doorn terecht gekomen.” Met de juiste kennis op zak en een flinke dosis aan praktijkervaring groeide hij bij ons door tot leidinggevend monteur W.

Machiel werkt voor verschillende projecten door heel Nederland, maar als je hem vraagt wat hij de leukste projecten vindt zijn dit toch wel de grotere utiliteitsprojecten. Machiel: “Ik werk altijd samen met Rick Geluk (Japie). “Onze samenwerking verloopt erg soepel, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Het is leuk dat we samen mogen werken aan de mooiste projecten.”

Bon bini Bonaire
Machiel zelf is ook een mooi voorbeeld van persoonlijke groei en mogelijkheden binnen onze organisatie. “Mijn vriendin heeft vorig jaar op Bonaire gewerkt en nadat ik er op vakantie was geweest werd het een droom van ons beide om dit nog eens te doen, maar dan samen.” vertelt Machiel. En zo geschiedde.. “Mijn vriendin Ayla mocht meteen terugkomen bij haar voorgaande baan op Bonaire en ik ging kijken naar de mogelijkheden.” Machiel ging hierover samen in gesprek met directeur Tjerk van Opzeeland. Machiel vertelt: “Ik wilde voor 7 maanden onbetaald verlof opnemen, maar toen kwam Tjerk op het idee om mij te detacheren. Via zijn connecties kon ik aan de slag met installatiewerkzaamheden voor bouwbedrijf Haafkes in Bonaire. Het is fijn dat er zoveel mogelijkheden zijn binnen het bedrijf,  ze denken in oplossingen en niet in problemen.”

Werken onder de Caribische zon
Inmiddels werkt Machiel bijna 2 maanden op Bonaire. Werken onder de Caribische zon gaat toch net wat anders dan in Nederland vertelt Machiel. “Mijn werkdag begint om 6:45 op het kantoor van Haafkes. Met een bak koffie starten we de dag met alle collega’s. Rond 07:30 vertrekt iedereen naar zijn eigen project of klant. Voor mij is dit iedere dag anders, van installatiewerk bij particuliere villa’s, renovatiewerk tot aan het realiseren van het installatiewerk voor geheel nieuwe resorts. Dit maakt het werk uitdagend. Tussen 12:00 en 13:00 heeft iedereen lunchpauze waarbij het grootste deel van de werknemers naar huis gaat om te lunchen. Rond 16:30 eindigt mijn werkdag, waarna er vaak nog gezellig een drankje wordt gedaan met de collega’s.” Machiel geeft aan dat werken op Bonaire ook zo zijn uitdagingen heeft. Dit komt omdat Bonaire een klein eiland is waar de bevoorrading door schepen moet worden gebracht. Hierdoor duurt dit langer en is de kans op misgrijpen groter dan in Nederland en waardoor bouwmarkten vaak leeg zijn. Een ander groot verschil is toch wel de temperatuur, “Bij de minste inspanning kan ik mijn shirt weer uitknijpen haha grapt Machiel.” Ook de sfeer is hier heel anders dan in Nederland. “Iedereen is heel relaxed! Wat vandaag niet afkomt, komt morgen wel. Of volgende week.. ;)”


Terug