Succesvolle start prefab bij den Doorn en Meijs Installatietechniek

De opkomst en groei van prefab is een trend die je steeds vaker hoort in de installatiebranche. Deze methode kan op allerlei niveaus plaatsvinden en er zijn al veel installateurs, leveranciers en groothandelaren actief op dit gebied.

Prefab is in het kort samengevat: Het voormonteren van installatiewerk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de voormontage van radiatoren, op maat geknipt leidingwerk, tot aan complete schachten en ventilatiekanalen.

Een groot voordeel van deze methode is dat de doorlooptijd van projecten worden versneld en monteurs efficiënter ingezet kunnen worden. Zo zijn er minder montagehanden nodig zijn op de bouwplaats zelf. Daarnaast is er minder afval op de bouwplaats en het risico op faalkosten worden teruggedrongen. Prefab gebeurt momenteel veel bij nieuwbouw projecten, maar het levert zich juist ook goed voor projectmatige renovatie en voor voormontage waarbij processen en materialen gestandaardiseerd worden.

Ook vanuit den Doorn en Meijs Installatietechniek zijn we gestart met prefab. Vanuit ons nieuwe bedrijfspand in Raamsdonksveer zijn we vanaf juni begonnen met het voorbereiden van verschillende werkzaamheden. WDP Boland Bleijswijk is het eerste project waarbij we dit succesvol hebben toegepast.